SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Thursday, November 3, 2011

A boom news!

Sebelum korang tertipu dengan statement aku, nak di terangkan ini bukan pasal aku dan bukan pasal sesiapa..
But, I came across one blog.
And suddenly terasa nak buat entry ni, walaupun ini adalah waktu tidurku.

A boom news?Its mean unexpected news.
For sure bukan good news but bad news.
So macamana rasanya korang accept that news.
Kita boleh tgk banyak reaction orang.
Either they will keep inside, and crying when no one looking.
Or they will start mengamuk tak hengat dunia.
Or dia menangis tang tu jugak.
Or they will keep it sampai diorang hilang diri diorang yang sebenar.

Ok, thats the first point after receiving that bad news.
Then how about after that.
Macamana korang hadapi perkara yang berlaku.

Melalui pengalaman aku sendiri, aku rasa aku adalah seorang yang strong.
Ok, not really3 strong sbb aku nangis gila babi bila dok sorang2 tapi still aku boleh fikir buruk baik perbuatan aku.Mungkin aku ni ada sifat2 pasrah kot..heheh
Bak kata kawan2 aku, aku keras hati.So orang keras hati biasanya tak akan ambil keputusan yang menyakitkan diri sendiri.Tambahan dalam relationship aku cuma letak 80% kepercayaan pada orang which is sekarang aku rasa dah tinggal baper percent yang aku pun tak sure.Eheh..So thats why I can survive.Bagus gak kadang2 pikir negative ni kan.So anything happen takdelah jatuh dari tingkat 50.

Seriously, dalam hidup aku, aku pernah rasa dalam diri yang aku faham perasaan org yang bunuh diri.Masa tu aku kat Jepun. And masa tu jugak banyak benda jadi dalam hidup aku.Tapi aku masih dapat berfikiran waras sbb aku yakin Allah tu ada dengan aku. Sbb aku tahu Dia sentiasa dengar aku, sentiasa tahu apa yang aku rasa. Sbb tu bila datang masalah lepas aku kahwin, at some point aku rasa aku dah used to it. Thats why org tgk aku cam ok jer.Orang tgk aku cam relax jer, tak sedih sangat pun.Sbb aku dah ada pengalaman hadapi benda sorang diri and the second time I'm not alone.Syamil the knight dah ada menemani aku.

Kepada sesapa yang rasa dia tak boleh hadapi hidup ini, sbb disakiti atau dikhianati, please be strong.Ingatlah, kita memang kadang tak dapat cinta yang kita kejar tapi sebenarnya dalam hidup kita ada CINTA YANG AGUNG. Yang memang sentiasa terbuka luas untuk kita.Yang sentiasa beri kita peluang untuk dekat dengannya.Yang tak pernah jemu menemani kita.Dan tak pernah melupakan kita.Yang utamanya kita kena sentiasa dekatkan diri kita dengan DIA.Semoga ketenangan menjadi sebahagian dari hidup kita.

PS: Berat mata yang memandang, berat lagi bahu memikul but always believe that "TIADA DUKA YANG ABADI DIDUNIA"


6 comments:

Idora Qatrunnada said...

True2..always be my idol..=)

Janggel said...

Good point here.
Bagi saya semuanya bergantung kepada kekuatan mental kita....sejauh mana mental kita mampu mengawal emosi dan keputusan. :)

Adalya said...

hmm..betul tu..like,like dan like!!!

sumpit said...

aiya, geramnya, komen pangjang2 ilang....

fika79 said...

Idora: janganla cakap idol..siput2 me..

Janggel: yeah!mind power.

Adalya: kannn..

sumpit: sila komen lagi sekalik..eheh

Idora Qatrunnada said...

Hehe...akak kan strong and tabah...memang respect la. eventho i know what deep inside ur heart, but atleast u cover it up with ur success and current happiness.