SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Wednesday, March 11, 2009

usaha dan tawakkal

Saikin aku salu rasa aku perlu work hard but smart for my phd..rasanya dah lama aku takde semangat untuk bersungguh2 dlm buat sesuatu..dulu masa aku undergrad i always work hard to get the best result..but start keje aku nyer passionate dah jd merundum and masa aku buat master aku pun, aku rasa i just give biasa biasa..which is end out with not really good result..but still aku bersyukur sbb blh menghabiskan master aku dgn jayanya..
so bila phd ni, aku dah tinggalkan semua masalah2 peribadi kat mesia and aku decide to not to think abour those all remeh temeh..as a results mae muki ni dekita..
aku sedar perjalanan hidup kita ni tuhan yg tentukan.tapi aku percaya ia bergantung pada usaha kita dan sebanyak mana tuhan nak duga keimanan kita..insyaalah klu aku tabah, aku akan berjaya lalu semua ni tanpa so much halangan yg besar..i believe allah will give the best for those doing their best..
aku salu berdoa agar allah permudahkan kerja serta berkati segala yg apa lakukan kat muka bumi ni. aku akui, aku bukan kuat sgt tapi kerana aku percaya tuhan sentiasa bersama kita, so i become fearless.sesuatu yg terjadi sure ada sebab dan musabab yg mungkin kita tak sedar so just bertawakkal..
bila aku start phd aku, aku salu rasa dipermudahkan kerja dan segalanya berjalan lancar..tak mcam aku buat master dulu..tp mungkin masa tu aku cultural shock plus byk sgt benda yg aku go wrong..this time i believe i can do my best and strike for excellent..

5 comments:

yati@ibuhanie said...

natora....eheheh...yatto jumpe jugak blog ko..eheheh...insyaallah bnyk2kan doa mudah2an dipermudahkan segala urrusan kita...ko dgn phd...aku ngan my small online biz tu ler...amiiinnnn...

yati@ibuhanie said...

anda di tag jugak!!

kewlkidz said...

ous.!

azil desu.

genki ni yatteru ka..?
jupe link ko kat at yatie's.

phd ganbatte ne!

Kemai said...

Nat-aku sebenarnye salut ko ! aku yakin ko bole buat yg lebih baik dr master ko tu ..u can do it bebeh!! aku bangga ada member aku yg tabah mcm ko ...ganbatte ek! ouen suru kara!everything u do just believe in ALLAH swt insyaallah everything will go smooth !

fika79 said...

to all thanks for the support..