SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Sunday, July 8, 2012

Puerto Rico first day

Aku bertolak dr rumah pukul 5.45 pagi, sampai airport pukul 8.10.Flight berlepas pukul 10.40.Penerbangan mengambil masa 9jam 30 minit.Aku naik Condor Airlines.It is a chartered flight.So sampai kat Puerto Rico dalam pukul 2.40 petang.Alhamdulillah immigration was smooth. Diorang cuma tanya buat apa dan stay kat mana. Habis immigration clearance, move to baggage claim area. There was no sign of which flight on which conveyer.Nasib baik ada dua flight je time tu.
Lepas claim bag, berputar2 cari Shuttle bus. Memang agak tricky la dalam airport. Rupanya shuttle bus semua berhenti kat basement. Penat sangat,dahla lapar time tu. Nak jadi cerita, shuttle bus dah jalan so kitaorg diberikan taxi sebagai ganti.Kalau ikutkan taxi di Puerto Rico is one of the most expensive transport but since salah pihak hotel sbb tak tunggu kitaorg, kitaorg tak payah bayar extra.Just bayar the shuttle service.

Sampai hotel dalam pukul 6 petang.Lepas selesai check in, dapat masuk bilik. Alhamdlulillah sebab bilik sangat ok dan we got free upgrade to ocean view.Even single, bilik adalah for double.Katil king size.Yang paling best adalah view.Petang2 kalau mengadap laut, sangat cantik.Memang berbaloi-baloi la. Oklah dah penat, sambung esok la yer.Tak larat nak tulis dah.Opps lupa lak hotel aku duduk ni nama dia El Conquistador Resort Hotel, one of the Waldorf Astoria Resort.

2 comments:

kamalia mahali said...

Kami nak pegi jgk!!!!! :)

fika79 said...

Kem..best sgt sini..tak kuar dr area hotel pun dah best...