SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Thursday, October 28, 2010

a friend of mine..

dulu aku dah cite pasal encik kan..kawan lama yg aku sangat sayang..hehe..aku dah ok dah,,jgn risau and now aku dah baik ngan encik as A GUD FRIEND not more..sbbnya i'm really need him in my life even as friend..:-)

ni nak citer sorang lagi kawan..actually dia ni kawan adik aku..adik aku kenal dulu..and his british..masa aku pergi london tahun lepas, dia tumpangkan aku kat umah dia..mmg sangat2 baik..aku tak bayar sesen pun and he still inviting us to go to his house if we go to london again..best kan??

dia salu la call aku sbb nak cakap ngan syamil..masa kat sana diorang jadi kawan baik..dia suka sgt kat anak aku sbb dia kata syamil sangat behave and very cute boy..

its happen that, next year March kemungkinan besar aku akan pergi ke Hawaii untuk present paper bg pihak SV aku(aku co-author), and aku tgh cari2 sumber untuk baby sit anak aku..memula aku bgtau adik aku kat Scottland suruh dia turun German untuk babysit, but adik aku tu tak sure lagik..And then adik aku bgtau la kawan kitaorg ni..Guess what???Tetiba jer dia cakap, ooh dia blh turun German untuk babysit syamil..Haha..sweet kan???
See..masih banyak lagi kan org berhati mulia kat dunia ni..Even org sama negara pun ada yg tak sanggup nak tolong tapi this guy sanggup nak turun German lagik untuk tolong aku..memang sangat terharu..

Memang rasa happy sangat bila kita dikelilingi kawan yang camni, yang blh susah sama susah, senang mmg sama2 la kan..yang sanggup susah payah untuk kita..dan aku mmg bersyukur sbb most of my friends are like that!And in that case I think even friends is enough and its really make me blessed!

3 comments:

@rE-LonG said...

Yup..its true ;)
Akak bertuah dikelilingi dgn keGkawan mCm tu.. ^_^

fika79 said...

thanks relong.sometimes tuhan amik something dari kita then HE give other things which is better kan...

miSs inTerpReted said...

alahai, untung you dikelilingi orang yang baik2. Alhamdullilah.


p.s: kalau tak de orang babysit, let me know. mana tahu boleh tlg2. :)