SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Saturday, January 29, 2011

xtvt Sabtu

seperti smlm, arini mmg sejuk tapi aku tekad gak nak keluar to somewhere.
at least kena release kan jugak stress ni.
so kitaorg pun decided nak p Stuttgart.
sbbnya anak aku nak tgk mainan..hehe
lepas masuk shopping complex,menahan diri dr tak tgk apa2 supaya tak terbeli apa2,then kitaorg pergi memanjakan tekak dengan KFC..hehe..tu jerlah pun aku nyer entertainment kan.

Balik tu, sekali lagi jalan dalam Stadt tgk2, pusing2 pastu masuk kedai buku..pergh besar giler..kalah Thalia..BEST!
siap ada tempat main budak2..tapi sbb ramai org syamil tanak main..dia cuma dok tgk buku2 related to Lego jer.aku pulak, usha la novel baru...hasilnya..inilah dia, my shopaholic collection from Sophie Kinsella and 'Calling Romeo' from my lovely Alexandra Potter(agaknya aku suka dia ni sbb nama dia sama ngan Harry Potter kot).


Kitaorg balik Karlsruhe dalam kul 5.30 and sampai aroung 6.30..sampai2 tu tgk tram pergi umah aku lambat lagi, so cakap ngan Syamil, baik kita pergi jalan2 kat town pulak..so kitaorg jalan2 la tengok itu, tgk ini..memula pk nak pergi massage tapi penuh la pulak..

Balik dr town, terus p shopping2 skit sbb ada plan baeekkk punya..dan finally!terciptalah kek yang diambil recipe dr Cik Lurpak kita....pergh tak sabar nak makan ni..fresh from oven u!


So, mood dah ok, esok boleh samung study..bye u all!

PS: suka tgk Rita ngan family Aidil dah ok..entah kenapa aku suka sangat diorang duaorang!Rita pun canteekkk!!:-)

16 comments:

imaiqah honey said...

rupa dah ade dah ni, choc nye pun nampak berkilat. ko kata kurang tu kurang apa manis?

Janggel said...

best kan kalo ada aktiviti!:)

missbutterfly said...

pergh..choc cake tuu...slurpp

Adalya said...

laa...patutnya kita calling calling la nat.. semalam pun aku melepak ngan bebudak ni jer.. pusing pusing ikea sebab ada tempat nak tinggalkan adam ;) ..pastu lepak KFC .. cuma kitorang kat area sindelfingen jer.. ramai gler org semalam, tau aku turun stuttgart :(

miSs inTerpReted said...

sedapnya KFC!!!!

and the cake nampak extra yummy. :)

@rE-LonG said...

Pergh!!sedapY kek coklat tue.. ;)

sumpit said...

sume org dok terliur kek, sabb ni tetiba je comment psl kfc hahahhaha

anyway, aku yg tak minat coklat pon bole terliur tgk coklat meleleh2 tu!

sumpit said...

btw, camne nak cari baking soda ni?

baking powder=backpulver
baking soda?

Adalya said...

sumpit ..
baking soda - Speisenatron..ada je jual kat tempat tempat kek .. dalam kotak warna hijau x silap.. keiser natron

fika79 said...

imaiqah: aku dah perbaiki resepi ni untuk ganache tu aku tambahkan susu baru rasa power..
janggel: yups, tak sabar nak pergi next trip..
sumpit: betul cakap adlya speisenatron tu soda bicarbonat..pastu kan kalau ko nak kek lagi sedap..pas ko bakar kat oven, biarkan sejuk dan ko kukus selama 5minit..kek jadi lembut sangat..dan untuk ganache tu ko tambah kan fresh milk dalam 1/3 cup, lagi rasa sedap..kalau ko nak rasa pahit, ko gunakan cocoa powder yang pahit sikit.bukan yang drink punya.

DeLancrettLurpak said...

wahhh, amacam sedap tak kek tu? sedappp kan? kalau tabur almond flakes pun sodapp.. hehehhe

fika79 said...

Lurpak..sedap dan mudah..mmg terbaekkk!

sumpit said...

aduih, byknya nak pakai. mcm tak buat kot hehehehe

tp speisenatron tu aku mmg nak tau, selama ni aku dok substitute dgn backpulver je. lepas ni bole beli!

thanks adalya n fika!

Hanis MY said...

wahh looks yummy nk try la recipe tu...

Idora Qatrunnada said...

My gosh sedap gile nampaknye...=)

Diana said...

wehhhhhh...mcm kek kat hotel ke kedai nihh...jelesnya akuuuuuu...looks yummy mcm aku nak terkam jer skrin nih...