SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Thursday, January 28, 2010

tudung ooh tudung..

:-) so hari ni aku nak citer pasal isu yg agak sensitip a..
ok, not to insult anybody but just citer psl perasaan aku jer..
no harm, kepada yg terasa jgnla terasa sbb saya tak cakap pasal anda!!
aku..dr kecik seumur 6tahun sampai la dah umur 30tahun ni, memang akan keluar rumah pakai tudung..heheh..aku takdelah alim sangat pun..masa kecik2 tu ada jugak jiwa memberontak tanak pakai tudung sbb semua tu paksaan, kadang2 togel jer pun bila abah aku takde..tapi bila masuk SMKA adalah kesedaran sivik skit..sikit jer tau bukan banyak..eheheh
kadang2 ada gak ler aku buat bengong tak pakai especially klu driving malam ker, pergi dr umah aku ke umah mak aku yg seminit by car tu, depan sepupu sepapat..actually benda ni kena banyak berubah nih..INSYAALLAH..
cuma skrg ni kan, kdg2 tengok org yg free hair dok bergaya sakan, terasa giler aku kdg nak free hair..(NI RASA JER!!)..tapi nasib baikla aku ni dikurniakan otak untuk berpk, so bila aku pk punya pk buat apa aku nak gadaikan benda yg baik utk benda yg tak baik..
aku tak kata org tak pakai tudung tak baik..TAKKK!!!kadang diaorng hati lagi baik..cumanya, as aku tahu dan orang lain tau, dosa tunjuk rambut kat org yg bukan muhrim tu besar la jugak..so baik2 aku nyer dosa sebakul, bila buka tudung jadi dua bakul nak buat haper kan..jadi..GAMAN!GAMAN! beside,disebalik itu apa yg aku perlu buat adalah courage utk pakai tudung depan sedara mara..ha yang ni mmg la belum terbuat lagik..korang doakanla aku yerk..insyaallah semuga tuhan bagi hidayah kat aku yg jahil nih..huhu..
lagipun aku kan berniat nak jadi org yg lebih baik dr semalam, dan esok lebih baik dr harini..so kenalah tambahkan amal kebaikan bukan mengurangkan..tul tak?

haha..apa aku merapu arini..suka akula sbb aku nyer blog pun!!:P

nway,macam mana nak jadi lagik cantik nih especially tang badan..huhu..giler kecantikan apa aku ni..uhuks uhuks..ni la nama nyer syndrom perempuan 30an..tapi syok tau jaga kecantikan badan, klu ada husband sure hari2 husband tak jemu nak pandang so tak terpandang org lain..OK!OK! whatever..aku bukan ada husband pun:P..tapi still, i want to maintain cantik walaupun muke tak cantik!!hehe..

adoyai..tah paper..dah pergi buat keje..merapu jerk!!

1 comment:

mohamad faiz said...

amboi,free nampak kat tempat keja..hahahah. aku pon tau yg xpakai tudung tu ada yg baik2..cuma aku ni konservatif,lambat skit nk ubah otak ni.kdg2 judge awal2 diorh trus jahat.

ps:sangat impress dgn student kat oversea yg still bertudung pastuh kena sesuaikan dgn fashion winter,summer,etc supaya tudung xnampak kekok.