SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Friday, December 17, 2010

jodoh di tangan tuhan..

eheheh..cakap pasal jodoh la pulak..
ala saje jek, sbb tgh busan..
anyway tajuk diatas sangatla benar ye kawan2..
aku dah tgk banyak benda dalam hidup aku, dan membuktikan kebenaran itu..

kalau ada jodoh tu tak kemana, tapi kena usaha..so dont take it wrong right there..
tapi kalau dah takde jodoh mmg pun tak blh nak buat apa..
kdg Allah tak bg sbb benda tu bukan yang terbaik untuk kita..

aku nak citer pasal sorang kawan..
actually kawan aku ni bercinta dr sekolah lagi..
dahla mamat tu mmg kekasih hati dia yang pertama,
kiranya dia takde yang lain djiwa..
sampai umur diaorng 25, diorang tunang,
pas tunang mamat tu dapat keje lain, dan boleh pulak terbercinta ngan org lain,
sampai la terkantoi kat kawan aku tu, and kawan aku mintak putus..
masa tu kawan aku seriusly sedih yg teramat, tapi aku cuma cakap camni..
Allah mmg nak tunjukkan yang dia bukan terbaik untuk ko..
sib baikla ko kena time belum kahwin, buat nya jadi cam aku..
lagi dah tak boleh nak nangis..heheh

pastu cerita lain sama berlaku kat kenalan aku..
tapi diorang ni bukan pasal tak setia,
ada maslah dr keluarga..
becinta dekat sepuluh tahun kot,
last2 kenalan aku tu kahwin ngan org lain..
so kadang kita salu sedih kan bila kita tak bertemu jodoh ngan org yang kita suka,
tapi sometimes thats happen for a reason..
Allah nak bg yang terbaik untuk kita..
sbb kita hanya nampak luaran tp Allah maha mengetahui segalanya..
apa yang kita boleh buat adalah redha dengan setiap ketentuannya..
satu hari nanti pasti kita akan tersenyum(cam aku senyum skrg ni..eheheh)

redha dan redha okies??
buat yang dah bertemu dengan jodoh pilihan masing2..
bersyukur byk2 dan berdoa moga dia sentiasa yang terbaik untuk kita..

kepada yang belum bertemu jodoh, keep searching and praying..
there will always a light at the end..
kalau tak jumpa jodoh kat dunia ni, kat syurga pun orait jugak..lagi handsome dan gagah u!!hehe(kenalah sentiasa memperbaiki diri termasuk saya jugak)

cheers and have a nice weekend!

PS: esok nak buat post pasal tangisan kesejukan..tertinggal lak gambar..eheh

3 comments:

sumpit said...

baca cerita ko, aku dok expect cam kes putus or tak jumpa lama, then tetiba jumpa n kawin or something like dat la sbb ko ckp kalu ada jodoh tak ke mana...

tp cite ko ni sume cam sedih je ending dia, except the last part tu la. cume tu kena improve diri sungguh2 dulu la.

Tp betolla ckp ko tu, jodoh tu di tgn Tuhan.

Nashays said...

i like..Allah akan memberi yang terbail untuk hambanya...:)

@rE-LonG said...

Yup..tol tu kak..
mcm my parent..da try brape kali..tp still jdoh bkn dtgn dorang..anyway, kt harap mak kt akan jmpe org yg dpt jage dia n memahami dia..

akak pn sama..kt doakan akak akan berjmpa jdoh yg terbaik wat akak ;)

^_^