SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Wednesday, May 26, 2010

jeles ker?

aku pasti semua orang pun pernah rasa jeles kan..
AKU??? aku memang manusia yg paling kuat jeles kat muka bumi nih..
standard la kan..dulu masa kat sekolah, aku salu jeles tengok kawan2 yang terror, salu pk camner nak jadi terror cam diaorang ni..tapi aku takdelah jeles sampai aku nak bomoh ke santaukan kawan aku tuh.but aku akan jadikan dia ala2 idol aku dan tgk apa yg dia buat sampai dia blh berjaya dan pastikan yang aku akan lebih berjaya dari dia..ha punyalah dasat kejelesan aku..

camtuh jugak kalau aku dah suka org..even org tu tak suka aku atau tak tahu aku suka dia, aku still jeles kalau dapat tau ada org minat kat dia..ingat masa kat sekolah dulu aku secret admire kat sorang mamat ni, pastu blh aku terjeles tahap cipan kat sorang kawan aku, sampai aku menyampah kat dia..wengggggg!!masa sekolah dulu kalau aku ada adik angkat, aku tak bg diorang amik kakak angkat lain sbb tak suka kongsi..giler kan??adik angkat pun kedekut..prinsip aku senang jer, tak setuju takper, kalau tanak takper, tak payah ada pape, aku tak kisah..lagi sekalik wenggggg!!

sebab tu aku rasa aku ni jenis yang tak suka amik risiko dalam perhubungan kot..klu aku rasa2 aku dah usaha giler2, dah cuba yg terbaik tapi aku still tak blh dapat, baik aku blah jer..dr aku dok pk bukan2, dok sedih2, jeles bagai, baik aku buang perasaan aku tuh..danggg!!
kadang aku pun cam pelik ngan tahap kejelesan aku ni, walhal cam tak logik jer..sbb kawan aku pernah kata kat aku, klu kita dah percaya kat seseorang tu buat apa kita nak rasa jeles kan(still trying to follow this rule)..TAPI...cemburu tandanya sayang beb..aku ni lak jenis, kalau aku dah buat tak kisah, buat bodoh or dah bolayan jawabnya aku dah menyampah a.k.a aku dah tak suka la..so selagik aku amik berat tu kena bersyukur banyak2..kawan aku pun dulu kata, ko ni giler practikal la..ermm betul kot..

tapi skrg aku serius tgh jeles..jeles bila tgk kawan2 aku cam ada happy family.bukan tak happy for them, aku sangatlah happynya tapi cuma sedih sendiri la..ha..bongekkk!!aku sangat happy bila tgk kawan aku happy jer walaupun aku jeles dan aku sentiasa doakan kawan aku sentiasa berbahagia..even kepada org yg pernah sakitkan hati aku tahap gaban pun aku sentiasa doakan diorang berbahagia..sbbnya:aku nak bahagia jugak..so kira adillah kalau sama2 bahagia kan..

aku merapu lagik..MOTIF????ni sbb baca satu novel ni la..Always a bridemaid..hahah...tapi kan time wengggg macam ni, benda paling best buat adalah amik air semayang baca quran..terus hilang reasah gelisah..sbb tu kalau aku bendera merah aku nyer E.M.O tak blh blah...ngeee...ha..korang jangan lak kata korang tak pernah jeles, aku akan cakap TIPU GILERRRRRRRRRRR!!!!!apsal aku jeles tgk dia bergumbira berxpdc dan bergambar di sebelah gadis2 comel..waaaa...bedebush!beebush!menyampah kat diri sendiri!!

6 comments:

sumpit said...

uish, bole tahan kronik gak ko ni eh?
nasib aku selalunya tak pedulik sgt kat org, aku selalu buat hal sendiri je, so aku rasa2nya jarang jeles kaw2.

Tapi angin2 jeles ada gak rasa kekadang tu. Tp kena cepat2 cari org yg lg unfortunate dari kita, then baru lebih bersyukur kot ;)

BeMiE said...

apsal tak follow jer dia berxpdc.. hehee

fika79 said...

sumpit: kronik kan??tgh usaha mengurangkan ni..anyway tu satu cara gak, pk psl org yg lbh unfortunate..

BeMiE: dia kat mesia, me kat sini..pastu dia mmg tak ajak kita pun...uwaaa...

atty's said...

kadang-kadang jeles gak .hehehhehe..

@rE-LonG said...

kT pn ada gak rse jeles..tp jarang..slalu jeles bila ada prmpuan tgur cik abg kt..even bdk kecik suka kat dia....adeh..rse jeles jer..hooho

miSs inTerpReted said...

biasala jeles2 ni, especially bila dok jauh jauh...

i guess, kena trust je la..what to do..kita yg pilih jalan ni.

take care!