SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Friday, May 28, 2010

mama yang over..

petang tadi satu kejadian yg agak kelakar tapi sedih berlaku pada aku.
sbb aku baru pergi office arini(dok ponteng dah 3ari malas pergi lab), so aku kena berdiskusi ngan sorang researcher baru a.k.a org yg akan tolong aku buat project.
so sbb banyak benda nak bincang, sedar tak sedar jam dah kul4.45ptg..
damn!!aku dah gabra giler since aku mmg sepatutnya amik tram pukul 4.30 dr office, if not i will be late to pick up syamil from school..
aku try call taxi, tgk2 tak available sbb taxi kat kawaasan aku taxi kampung, memang ada satu jer..then aku try cari nombor tepon kindegarden anak aku kat handphone...TAKDE!!!tahap kebimbangan aku dah tak blh cakap aaa..dahla collegue aku yg baik ati tuh bercuti..kalau tak blh buat muka tak malu mintak dia hantar..aku dah pasrah dah masa tuh..
nak tanak kena amik bas kat pintu utama dan hoping that tram come early..dah start sebak dah masa tuh..rasa bersalah giler, macam seorang loser sbb jadik mak yg tak bertanggungjawab..
then cikgu anak aku call, aku pun cakap aku terlewat dan dia kata dia tunggu, so legalah skit but still keep blaming myself sbb tak sedar waktu..damn..damn..damn..
then sampai jer kat tram stop aku terus berlari tak hengat dunia pergi kindergarden anak aku..walaupun masa tu hujan agak lebat, aku dah tak dulik dah..rasa risau sbb dah 5.20pm..
sampai jer sekolah aku terus cari dia, then cakap sorry kat cikgu dia..
keluar jer dari sekolah aku dah start la menitik..seangkatan ngan hujan yg turun..then anak aku cakap "mama, janganlah sedih.amil tak nangis pun.tak apa2"..uwaaa...dengar camtuh, lagikla aku dok sedih, menyalahkan diri sendiri sebab buat keje sampai lupa anak.MORAL:next time mmg kena set jam loceng la camnih..tapi tgk anak aku cool jer, so adakah aku yg OVERRRR???

2 comments:

HyperPlasma said...

ek...excited kje ke?hehe..neway..moga2 jadi mama yang baik k..huhu

@rE-LonG said...

Xdala..akak xover..bgusla tu naluri n prasaan seorg ibu yg syg sgt kat ank dia..

tp memg pasni akak kene set jam tau..hihi