SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Monday, February 1, 2010

Aku YanG BerSalaH

yer..aku ngaku..
aku yg bersalah..
uwaaaaa....:(
sob..sob..sob..
smlm, blk jer dr rumah ummi, aku keluarkan daging..frozen.
so, sbb tunggu tak cair2 aku pun decide suruh amil makan maggi jer la senang..
then dgn bangganya aku dok masak maggi utk baby comel aku..
dah siap masak and then makan, aku pun mendapat panggilan pulau..
ops bukan!panggilan hajat..so kat dalam toilet tetiba dgr cam amil nangis..
aiks apsal lak nih???
then dia buka pintu toilet cakap dia rasa nak muntah..
ok2..dah cuak dah..lepas selesai segala2,
aku keluar dan entertain la anak aku nih..urut perut dia, sapu minyak
cam dah ok..so kitaorg pun memulakan tidur wlupun jam baru pukul 8
then..tepat 12malam..
uweekkk!!uweeekkk!!uweeekkk!!
syamil muntah..pergh, gabra dah nih..terus buka baju dia bawak pergi toilet, basuh apa yg patut
then ganti selimut..
dah rasa bersalah nih..ok, then dia tidur balik.
aku lak cam tak blh tidur..dok pusing kanan, kiri, berangan..
then tetiba baru mata nak terlelap..
uweeekk!uweeekkk!uweeekk!!
lagik sekalik..
dan kali ni dengan alas katil dan selimut tak blh diselamatkan..
aduish memang sah salah aku!!tgk badan dia panas..
dah selesai tukar baju, basuh apa patut..
terus amik minyak urut, badan, kaki and tangan syamil..
then...aku cubalah untuk tidur kembali
memang mata dah ngantuk giler..cam dah tak larat giler..
ok, dapatlah tidur sejam..
then terdengar cam dia batuk2..
kali ni dah bersedia dengan plastik..amik palstik,, burr!! muntah lagik
pastu dia cakap,
MAMA, AMIL DAH TAK RASA NAK MUNTAH LAGIK.DAH OK DAH NI..
rasa badan dia pun dah kurang panas..
kesian anak aku..
apa yg aku rasa bersalah sbb tak masakkan dia nasik but dok bagi dia makan maggi
agaknya perut tak blh terima kot..
betul2 rasa cam org tak guna..
kerana kejadian tu, terus tak jadi tidur dan start memasak awal2 pagi..

to my lovely son,
SYAMIL, MAMA SORRY YER..
RASA MEMANG SALAH MAMA SBB BAGI MAKAN MAGGI..
NEXT TIME MAMA AKAN CHANTO MASAK K..
TANAK MALAS LAGIK..(T_T)

by the way,
arini sangatlah lebatnya snow..sejuk jerkk..
syndrom penyakit winter pun dah cam berleluasa nih..
mintak2 syamil sihat la esok..
aku dah la ada meeting ni..
ponteng lagik..
susah jugak kan single mom nih..
ganbaru shikanai na..
hope i'm strong enough..

1 comment:

azil.eid said...

SYAMILお大事に~!