SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Sunday, September 26, 2010

baik ker????

kejadian ni aku jumpa masa aku tgh makan kat Angsana..time tu blh lak syamil dua kali nak pergi toilet, serius hilang selera aku nak makan sedap..huhu
aku dah terperasan akak ni (pakai tudung labuh tutup muka nampak mata jer..kiranya akak ni jenis dakwah2)..so masalahnya bukan datang dari akak ni..aku cuma tgk akak nih..tgh dokong anak sambil pergi mengorder makanan..kat sini kalau makan ko kena help urself la..
then kebetulan, aku duduk sebelah meja dia, tengok2 laki dia ada rupanya..laki dia syok makan..cam tak peduli jer anak dia lagi dua org buat apa..aku ok lagi..akak ni masih kesana sini beli makanan.(dah tadi dia yg dok belikan makanan tuk laki dia..uish mmg ahli syurga tul !)
pastu, then akak ni balik bawak air yg baru dibeli..datang2 anak dia main2 bedebush jatuh air tu.pergh kesian sungguh aku tgk..akak ni tergolot2 la suruh anak dia ketepi..aku tgk laki dia tgk cam takde paper sambil teruskan makan..ermmm...then, akak ni baru nak gerak berjalan ke stall air, aku rasa nak beli air yg baru kot, sbb air td dah tumpah. tetiba anak dia pergi pungut makanan yg jatuh kat lantai, then masuk mulut makan..yg si laki ni, tgk selamba buat tak tahu jer..pastu akak ni dgn dokong anak, terlari2 nak alihkan anak dia, halang jgn bagi makan makanan yg dah jatuh..akak ni masih tak makan lagik time ni..
pergh!!!!!masa tu cam mendidih jer darah aku tgk..yerla, kalau yer pun ko nak syok makan, takkan tak blh tgk anak ko..dahla bini ko terkejar sana sini beli makanan, kendong baby lagi..anak yg depan mata ko pun, ko tak blh nak tlg tgkkan..semua nak harapkan bini ko tuh..tgk bukan main lagi bersongkok aji, janggut sejemput tapi perangai tak menunjukkan ciri2 islam sejati..kalau org kafir tgk sah2 akan cakap islam yg bukan2..silap2 kata mendera bini..
kepada lelaki2 yg diluar sana, walau camner pun alimnya kita, jgn la kita pk hubungan kita hanya dgn tuhan nak kena baik, hubungan sesama manusia pun kena baik jugak..kalu dah kahwin tu, jgn lah tunjuk kepala batu yg balik anjing mati, tolong2la bini sikit..apa salahnya berkerjasama dalam hidup ni..bukan org lain pun..bini ko jugak kan...baik bukan kata sembahyang tunggang tonggek jer..kena ingat tu!!
ish ish ish..kan aku dah E.M.O..maaf semua!!!

8 comments:

@rE-LonG said...

Perh!!Kalo sy pn sy emo kak tgok org laki mCm tu..sbr je la..

harap je alim ulamak tp bleh lak wat pragai mcm tu..xpaham la..

fika79 said...

kann2..should considered..relong ok??akk bc psl ur father in law tp xsempat nk comment pape..

Diana said...

wuishhhhh...tersirap aku baca ni beb!pish posh pish posh idung aku nih!grrrrrrrrrrrrrrrrr!!tu la diorg ni blajar agama tak abis, amik yg elok kat dia jer, rasulullah pun tolong bini basuh pinggan...grrrrrrrrrrr!!!!hangin aku nih

Pelangi Colors said...

huh..meyirap la jgk ade laki mcm 2..
xbertanggungjwb ke happe..

elmo blurb said...

"jgn la kita pk hubungan kita hanya dgn tuhan nak kena baik, hubungan sesama manusia pun kena baik jugak.."

betapa kuatnya hati bini dia.
kat rumah tak tau lah macam mana.

~iFsYudz~ said...

geram nyer aku baca post ko ni...damned giler laki camtu.

sumpit said...

adusss, takotnya aku baca!

fika79 said...

dd: bayangkan aku yg tengok ni..rasa nak pergi bagi pelempang sedass!!

pelangi colors: lelaki yg hover berlagak baguss!

elmo: akak rasa mmg perempuan ini sangat la baikkk..

syud: aho sangat itu lelaki...

sumpit: apa yg ko takoot??takper, aku tak rasa alem camtuh..eheh