SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Tuesday, April 20, 2010

kad dan kelas

Siri1-KAD

tadi sibuk2 aku membaca blog org, tetiba aku terpk, old method lagi best dari the new one sometimes..
aku tak tahu samada org setuju atau tak dengan apa yg aku nak cakapkan ni but so far kawan2 aku seems to agree with me.
apa yg old dan apa yg new?im comparing email/sms and surat/kad.
bagi aku, sometimes surat dan kad bagi makna yg sangat mendalam pada diri kita..aku pernah berada pada zaman surat merupakan komunikasi utama dan zaman skrg yg mana email or sms is more practical..cuma bagi aku even email or sms tu laju and ko boleh dapat feedback yg cepat dr org yg ko hantar tu, tapi still i like the old way..bila dapat kad or surat u feel something different and ko cuba bayangkan org yg hantar surat tu pun, nak menulis surat tu mesti time dia bebetul dalam perasaan nak meluahkan apa yg terbuku.bukan email tak blh buat semua tuh, tapi email ni senang jer nak edit dua tiga puluh kali but surat ni agak sukar la kan..
beside surat or kad kalau korang dapat simpan sampai 10tahun mesti korang rasa sgt nostalgic..
especially time2 ur big occasion such as birthday, mesti klu kita dapat kad birthday tu kita rasa lagi best banding dgn bila kita dpt email.im not saying klu org hantar email dgn org hantar kad/surat, org hantar surat tu lagi bagus..tidak..but i do feel the letter/card is much more memorable.aku masih simpan lagi one of the card from a very special person and i do like the words in there..bila aku baca balik ayat tertulis kat kad tu dan bandingkn dgn perasaan masa aku baca benda ni 8tahun lepas, aku baru realiza something that i never realized 8years before and its really touch my soul..actually aku jenis org yg tak berapa nak simpan surat or kenangan aku but for this person i dun know why i keep this as my precious jewels...funny huh??



maybe this ring u a bell:-)


SIRI2-KELAS
so today i had my first kelas dalam bahasa german..teruja, seronok, berdebar, semua perasaan tu bercampur aduk..risau pun ada jugak since aku selama ni dengar lecture in english and japanese so this is something new..so everything went well and i did understand the whole story..but still need to do revision for it..its really enjoyable when sitting in the class, i like the feeling bout being student and not a lecturer..haha..but kat german ni yg tak bestnya bebudak dia tak hormat lecturer..lecturer cakap kat depan dia blh bising2 kat belakang..pergh tension aku..maybe sebab diorang dah terror kot..eheh..really looking forward for next class..


4 comments:

sumpit said...

mesti la kad lg best.
lg2 kalu the sender takes the time karang ayat elok2...
tp aku pon dah x penah dpt surat camtu skrang :(

BeMiE said...

suka tgk gmbr header blog ni.. heheh

fika79 said...

thank u..

@rE-LonG said...

Yup..tol tu kak..klo bg surat lg rase mCm sweet n lbih rse bermakna kan..

u r right n i agree wit u ;)