SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Monday, April 26, 2010

weeekend holiday Part2 (b)-playaround

sungguh lama menunggu mood datang untuk update percutian ke Berlin part2.bukan apa, aku sekarang dah sibuk dengan kelas tambah2 dengan emosi yg kadangkala naik turun bagai roller coaster, so aku pendamkan dulu hasrat untuk menempelkan entry tuh..
hari kedua bermula agak lambat skit since aku pun penat dan syamil pun ala2 ngantuk, so kitaorg start the journey around 11am and terus menuju ke Berlin Wall..kali ni kitaorg tgk east gallery side.from our hotel, direct jer naik u-bahn ke tempat tuh..banyak gambar2 yg menarik kat sini, but aku paling tertarik dengan kata2 kat bawah ni, and the following few pictures ;

You already learn the meaning of freedom, therefore never forget about it!!

crash the wall babes!

playing with colours!

yurks!!! but im smiling:-)


see this readers!

after that, we all teruskan perjalan dr OstBahnhof ke Olympic Stadium..aku ingat boleh masuk dalam tapi rupanya dia tak buka arini sbb dia ada buat even lain, which is nak masuk cam bayar mahal..so just amik gambar dari luar jer..

the U-Bahn station

tempat apatuh??hanya boleh berdiri saja yer..haha

busannnyaaaaaaaa...

after take a look around the stadium, kitaorg teruskan perjalanan ke charlotten castle..aku tak dapat nak masuk dalam castle ni sbb tuan besar dah sangat penat, so aku letak tuan besar duduk2 kat bench sambil aku amik gambar pemandangan di depan castle nih,nasib baik bawak nintendo ds, so tuan besar takdelah busan..adalah benda yg dia nak enjoy..

punya susah nak setting camera

amacam?gambar dolo2

lepas lepak kat schloss a.k.a castle about half hour kitaorg decide nak pergi masjid berlin yg ala2 glamour..tapi disebabkan akus alah read info, aku tak dpat nak solat kat sini since masjid ni hanya dibuka hari jumaat untuk semayang.so kitaorg terpaksa pergi ke masjid lain untuk semayang..and kebetulan berhampiran masjid tu banyak sangat makanan halal and merasalah aku makan ayam tandori dan roti naan..jadiklah untuk lepas gian walaupun tak sehebat mamak kat malaysia...

aku memang suka amik gambar jalan..choose ur path

inilah masjid berlin

habis makan2, dah pukul4 petang, aku pun decide pergi ke stadmitte(kawasan tgh bandar)untuk look around sambil lepak2 menunggu masa to catch up keretapi balik ke karlsruhe..jalan2 sampai la depan Gendamenmarkt..kat sini ada org buat street performance..and time aku sampai tu, he playing saxcerphone(betul ke eja nih??), and was lovely!!




dan kat sinilah aku menghabiskan masa berfotogedik..syamil cam beselah dok enjoy dgn dia punya Nintendo DS..tapi last2 dia pun sama nak gedik2 berfoto:)


nak suruh dia gelak kena buat bunyi kambing dulu..hishhhh!


nampak rambut jer..hehe

cheeseeee

penantian...

asyiknyaa..

and finally we end our journey with the lovely dunkin donuts in bahnhoff

6 comments:

Janggel said...

wah Berlin wall tu tembok berlin ker??? bukan ker tembok berlin dah roboh?

fika79 said...

masih ada peninggalan dia lagik...tempat sejarah yg dikekalkan..

lovelylady said...

cute bb, cute mommy! tk care!!!

Janggel said...

OOOic...kiranya macam A Famosa tu la yer hehe.

fika79 said...

lovely lady: thank u...dah tak baby dah:)
Janggel: aah..ada dalam 1km yg belum dipecahkan..

miSs inTerpReted said...

sedapnye dunkin donuts!!!! *lap air liur*