SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Thursday, July 1, 2010

Allah dah selamatkan saya..ngeee:)

arini mmg hari yg mendebarkan..
pertamanya boleh aku terbangun lambat..bangun2, cik mentari dah menyinar dah..
tak sedar langsung, entah hape aku mimpi..
pastu dan bangun tuh still lagi rasa ngantuk bagai nak giler..
masa nak pergi uni tadi, berlakula peristiwa yang sangat mencemaskan aku..

tgh aku syok2 terlelap dalam tram, tetiba datang makcik cuit2 aku, aku tgk dia..aku diam,
pastu dia tgk aku, then aku nampak org depan aku hulur something..
aku tgk lagi, baru terperasan, ruponya makcik inspector tiket daa..

GOSHHH!!!baru teringat aku belum beli tiket untuk July and its already 1st July..
dalam hati dah membuak rasa cemas nih, matila kena denda..
tapi still maintain cool..
aku keluarkan beg duit, tunjuk jer tiket June..
makcik tu tengok, jeling dua kali..
pastu..
pastu..
pastu..
dia cakap "Danke"..
perghhhh...selamat babe..
Alhamdulillah, rasa nak sujud syukur kat depan tu..
Aku terus je tuju kat pintu pastu turun the next stop..
Nervous aku mmg tak hengat la..org kata boleh pecah jantung darah mengalir berlumba2 dalam vein..haha..
Tapi mmg Allah punya kuasa tu hebatkan..Makcik tu siap tgk beria tapi still tak perasan yg tiket tu June punya..KUN FAYAKUN beb!!thats the miracle yg we never expect..
But pengajarannya lainkali jangan lalai lagik..:-)

6 comments:

Lolo said...

salam..

hehe.. menarik2.. tp ntah2 makcik tu mmg nk tlg kot. hihi

fika79 said...

haha..tula, agaknya makcik tu kesian tgk budak muka mamai bangun tido..

Budak Lurpak said...

fuhhhh!!! lega wehh, kalau tak,tahan la kena bebel..heheh

eh jap, awak kawan apis ke?

fika79 said...

haha..tula pasal..
yupps, member ms buat master dulu, sv sama..tapi saya tutor kat UTM

miSs inTerpReted said...

fuhh...seb baik!!

kat sini, tiket memang bulan june, tapi it lasts till july 2nd. cuba u check tiket u, kot kot sama macam kat sini kot??

@rE-LonG said...

Kak..tula..da nk cepat pnye psl eh..hihi..seb baik lepas.. ;)