SyamiLs

Siapa Aku

My photo
~a tiny little person with big inspiration~

My new part TiMe

Wednesday, June 23, 2010

another story about him-my love

hari ni aku nak citer pasal syamil..
lama dah nak bercerita pasall benda tapi kadang tetiba jer otak jem tak reti nak bercerita.hehe;)..
korang perasan tak, budak kecik salu kalau cakap watak2 pilihan, diorang biasa nak jadi prince-putera raja atau princess-puteri raja kan?? tapi syamil lak pelik sikit..
dia nak jadi KNIGHT or dalam bahasa German RITTER. salu bila aku dok panggil dia my lovely prince ker, prince mama ker dia akan sangkal cakap aku then cakap "amil bukan prince la, amil Ritter.Amil tanak jadi prince. Amil nak jadi Ritter sbb Ritter boleh jaga mama".see..sweet kan anak aku??(haha, bangga tak hengat).Very protective towards me and so undestanding..kalau korang dapat anak camni sure korang pun akan rasa bangga..yela, org dok sibuk nak jadi prince sbb blh dapat apa jer nak, boleh berlagak skit ker kan tapi anak aku tanak semua tuh..dia nak jadi pahlawan sbb boleh protect his mommy..huhu..insyaallah Syamil will be one of Ahli Syurga.mama sentiasa doakan:)
satu lagi kepelikan syamil ni kan, dia tanak jadi doktor ker, engineer ke police ker but dia jadi TOKEY!!aku pun tak tahu how he get this idea, but sejak dia dah besar ni, klu tanya nanti dah besar cam mama nak jadi apa, dia akan cakap nak jadi tokei.dan dia salu jer cakap aku suruh jual apa2,soboleh dapat duit..haha..lawak sangat..pastu skrg ni dia sibuk cakap amil nanti nak buka Jusco la.nanti kalau mama datang Jusco amil, mama dapat free jer sbb mama kan mama amil..huhuhu..one more time sweeet sangat anak aku..kehkehkeh(sorryla, aku mmg suka bangga ngan anak aku!)siap bila aku kata, kan best kalau rumah kita ada swimming pool, blh mama berlatih swimming hari2, dia pun cakap"takper nanti jusco amil, tinggat atas sekali amil buat swimming pool, nanti boleh la mama berlatih"..nampak tak???dia nak merealisasikan semua kehendak aku..I luv u son!!

To Syamil: Kalau amil dah sekolah, dah pandai baca, and kalau bend ani kekal sampai amil besar, mama nak cakap yg mama tanak apa2 dr Syamil. Apa yg mama nak cuma Amil jadi seorang yg bertaqwa kepada Allah, anak yg soleh, suami yg bertanggungjawab, ayah yg baik, dan seorang insan yg berperibadi luhur.Juga semoga Syamil berbahagia di dunia dan akhirat. Mama akan sokong apa yg Amil nak buat selagi tak salah dari sisi agama Islam.LUV U ALWAYS MY SWEET RITTER!!:-)

ps:lari tajuk sikit..*ngeh*ngeh
Encik, saya rasa anda ni ramai peminat.Fuhh.Terasa keciknya diri saya ni.Sigh..:-

2 comments:

@rE-LonG said...

Akak..sweetY anak akak...sy harap 1 hari nnti ada ank bfkran mcm syamil gak..hihi..

akak n syamil jge diri k ;)

fika79 said...

insyaallah, akak doakan untuk awak jugak:)
kalau kita cuba beri yang terbaik untuk anak kita tanpa mengharapkan balasan, insyaallah anak kita pun akan hargai kita.